The era of behavioural big data has created new avenues for data science research, with many new contributions stemming from academic researchers. Yet data controlled by platforms, such as Facebook, Tiktok or Youtube, have become increasingly difficult for academics to access. Authors Travis Greene, David Martens and Galit Shmueli discuss the consequences, and encourage academics to take on new roles in promoting platform transparency and public debate.
Filter
Als handelsingenieur volgde Bert D’Hooghe de richting ‘internationale economische en diplomatieke betrekkingen’. Nu is hij Advisor EU Public Affairs bij Volvo Group. In deze blog spreekt hij over zijn (buitenlandse) opleiding, zijn interesse in Europa en zijn professionele pad.
In our podcast-series ‘Profcast’, we talk with the professors of the Faculty of Business and Economics. This week, …
In podcast-reeks ‘Profcast’ laten we elke week een professor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan het woord. …
In podcast-reeks ‘Profcast’ laten we elke week een professor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan het woord. …
In our podcast-series ‘Profcast’, we talk with the professors of the Faculty of Business and Economics. This week, …
In podcast-reeks ‘Profcast’ laten we elke week een professor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan het woord. …
In podcast-reeks ‘Profcast’ laten we elke week een professor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan het woord. …
In her PhD, Lissa Melis focused on answering the following research question: how can we organize public bus transport in a more sustainable, flexible and efficient way? She introduced the concept of ‘on-demand bus transport’. Curious about how that would work and what the difference would be with, say, Uber taxis? Read more in this month’s research column.
Van verkenningsdagen tot Wikings-TD’s, bij deze alumni-koppels sloegen de vonken over tijdens hun studententijd, op de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie.
Eén vaste leveringsdag per week voor alle bestelde pakjes is niet realistisch, schrijft Joris Beckers (UAntwerpen). Maar een ruimtelijke bundeling met een levering op één plek biedt wel opportuniteiten.
Frederik Van Dessel (alumnus TEW:bedrijfskunde) is co-founder van ‘Winning Foods’, een sustainable start-up die voedselverspilling wil tegengaan.
Most read
- 🎧 Aviel Verbruggen: “Er is te veel gas en olie. Waren de voorraden inderdaad opgedroogd, we hadden veel minder oorlog en problemen.” | Profcast #3
- 🎧 Trijntje Cornelissens: “Bedrijven produceren niet enkel in China om kosten te besparen, maar ook omdat het een groeimarkt is.” | Profcast #13
- “You live in a house with a bunch of strongly opinionated roommates” | Loren Pauwels about her 7,5 year-long PhD journey
- “You waste years by not being able to waste hours”