Happy Valentine! Deze FBE-koppels leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd

Van de verkenningsdagen tot Wikings-TD’s… Bij deze alumni-koppels sloegen de vonken over tijdens hun studententijd, op de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie.

Inge en Eric

Eind september 1986 leerden Eric en Inge elkaar kennen, op de ontmoetingsdagen voor eerstejaarsstudenten. “Ik had me daarvoor inschreven op aanraden van mijn broer, die een jaar eerder gestart was met de TEW opleiding”, zegt Inge. “Tegen het einde van die driedaagse was er al een vonkje overgeslagen tussen ons en snel daarna werden we een koppel.”

In 1991, na het afstuderen, gaven Eric en Inge elkaar het ja-woord. En daar stopt het niet. Ze kregen twee dochters, Christine en Evelyne. Ook Christine vond haar weg naar de UAntwerpen, toen ze in 2011 de opleiding SEW startte. Later werd ze een bekend gezicht aan de faculteit als praktijkassistent economie en co-host van de Profcasts.

Celine en Matthias

“Bij ons sloeg de vonk over op een WikingsTD”, aldus Celine en Matthias. “De banden die je smeedt op de UAntwerpen zijn van onschatbare waarde. We bouwen aan onze toekomst, samen met al onze vrienden uit de studententijd. Dat zouden het voor geen geld  hebben willen missen.”

Celine en Mathias zijn intussen getrouwd en werken samen bij Argenta, als kantoorhouder en senior relationship manager. En dat op nog geen kilometer van hun alma mater.

Peter en Inge

Peter leerde Inge kennen toen hij van de Stadscampus op het toenmalige UFSIA verhuisde naar de Groenenborger- en Middelheimcampus, om aan het RUCA verder te studeren. “Dat moet in de tweede kandidatuur geweest zijn. Of het nu in les of in ‘De Buis’ was, dat laten we in het midden. Al snel zaten we in dezelfde vriendengroep. Een groep die de ideale mix gevonden had van studeren en genieten van het studentenleven.”

Na jaren goede vriendschap werden ze in het laatste jaar een echt FBE-koppel. “Dankzij al deze fijne ervaringen, zijn we tot op vandaag blijven plakken op de campus, als actieve leden van de alumnivereniging Alechia. Dit is een ideale manier om contact te houden met medestudenten en de campus. Jaarlijks zien we onze vriendengroep terug op verschillende activiteiten zoals het alumniweekend.”

 

Hide comments

Leave a Reply