Zot zijn doet geen zeer. En dus maakte ik van een van mijn fietstochtjes het volgende experiment: fiets het logo van UAntwerpen.
Filter
Op vrijdag 17 april ging vicerector Onderzoek Ronny Blust virtueel in gesprek met een twintigtal onderzoekers van UAntwerpen. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat deze crisis de nodige hoop, samenhorigheid en tijd om stil te staan bij de toekomst biedt.
Blijf in uw kot is de belangrijkste boodschap in tijden van corona. Dit wil niet zeggen dat je stil moet zitten in je kot.
Hoe bouw je een sterk netwerk uit wanneer je zelfs met je eigen collega’s niet meer mag afspreken? Via een virtuele gemeenschap natuurlijk.
Wat als je thuis geen laptop of eigen werkplek hebt? Kwetsbare studenten zijn in coronatijden extra kwetsbaar. De Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding, de Sociale Dienst en het team Diversiteit doen wat ze kunnen om die groep letterlijk en figuurlijk bij de les te houden.
Nu alle reallifeontmoetingen en netwerkevents voor een enige tijd uitgesteld zijn, is het belangrijker dan ooit dat jouw LinkedIn-profiel fris en aantrekkelijk oogt. Het is namelijk jouw online visitekaartje
Het STIP is meer dan ooit online actief. Bekijk het leven van studentenbegeleider Annelies Harvent achter de schermen.
NIets leuker dan je dag in coronatijden beginnen met een leuk liedje. Collega Jolien deelt haar favoriete song, maar ook haar donkerste gedichten graag met jou.
Nu het modelbouwatelier van de Faculteit Ontwerpwetenschappen er voor onbepaalde tijd desolaat en ongebruikt bij ligt, besloot verantwoordelijke Danny Devos om er eigenhandig gelaatsschermen en doe-het-zelfkits voor mondmaskers te maken.
Sinds 16 maart is onze universiteit volledig overgeschakeld op online en afstandsonderwijs. We zetten enkele cijfers op een rij van tijdens de eerste twee weken afstandsonderwijs.
Professor Thierry Vanelslander had nog nooit met Blackboard Collaborate gewerkt, maar is intussen fan van live afstandsonderwijs. “De coronacrisis zou onze visie op lesgeven en vergaderen wel eens blijvend kunnen veranderen.”
Door de coronamaatregelen moesten ook onze studentenrestaurants van komida noodgedwongen de deuren sluiten. Wat doe je dan met al dat eten dat je op voorraad hebt? Naar het goede doel brengen!