Filter

Wil jij graag duurzamer leven, maar heb je nog net dat extra zetje nodig? Dan is Green Impact iets voor jou! Een jaar lang engageer je je met een team voor zelfgekozen acties, van fietsen naar de campus tot een week veganistisch eten. Wij zetten de (mooie) resultaten van de eerste editie van Green Impact op een rijtje.

Op 25 november, Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, kleurt onze Campus Middelheim oranje. Daarmee toont onze universiteit zich solidair met de wereldwijde campagne tegen fysieke en seksuele agressie tegen vrouwen die die dag van start gaat. Voor de gelegenheid laten we drie wetenschappers aan het woord die met hun onderzoek mee de strijd tegen seksueel geweld aanbinden.

Hoe creëer je met onderzoek een maatschappelijke of economische meerwaarde? “Almaar meer onderzoekers denken aan valorisatie, maar weten niet hoe. Daar zijn wij voor.” Kris Asnong van Antwerp Valorisation & Development, Jurgen Joossens van de Dienst Valorisatie en vicerector Valorisatie professor Silvia Lenaerts leggen uit waarom en vooral hoe onze universiteit valorisatie wil stimuleren.

Je hoort het woord ‘eenzaamheid’ tegenwoordig overal. Toch is het niet eenvoudig om toe te geven dat je eenzaam bent, ongeacht je leeftijd. Het beeld van de eenzame oudere stellen we niet langer in vraag. In haar onderzoek gaat Haike Delafontaine op zoek naar de verhalen achter de cijfers, in de hoop zo komaf te maken met stereotypering van eenzame senioren.