Filter

In dit artikel bespreekt Green Officer Jana een aantal van haar favoriete ‘less waste swaps’: duurzame initiatieven die alledaagse voorwerpen kunnen vervangen!

De feestdagen zijn volop bezig en bij wijze van cadeau geven we jou vandaag het tweede deel van onze lijst met de beste groene podcasts. Geniet ervan!

Podcasts zijn geweldige bronnen van kennis! Ze bestaan in allerlei vormen en maten en zijn bovendien gratis! GreenOffice neemt u graag mee op een ontdekkingsreis naar de wonderlijke wereld van klimaatpodcasts!

Aandacht, aandacht aan alle local food lovers! Ben jij ook zo verzot op verse groenten en fruit en let je vaak op de duurzaamheid van de producten die je koopt? Dan zijn de groetentassen echt iets voor jou! Ze komen recht van de boer!

November is dè maand om je eens te verdiepen in ‘next level vegetarische’ of beter gezegd veganistische gerechten. Het is een feit dat vlees en zuivel sterk ingebakken zitten in onze cultuur. Maar is dat ook zo gezond? En wat met al dat dierenleed? Bovendien kan plantaardig eten helpen je cholesterolgehalte op pijl te houden en is het ook nog eens veel beter voor de planeet.

Greenoffice heeft een duurzame studentenwegwijzer gemaakt voor Antwerpen. Dankzij deze kaart vind je in een mum van tijd de beste duurzame adressen in Antwerpen! Check ook zeker onze handige instructievideo! Onze virtuele wegwijzer biedt je een grootschalig overzicht van allerlei duurzame adresjes en initiatieven voor studenten in Antwerpen.

Insecten krijgen het steeds moeilijker om te overleven in onze betonnen steden en onze stenen tuinen zonder bloemen. Zoiets vergt daar te veel onderhoud. Wilde bijen zijn verschillend van honingbijen aangezien deze solitair leven en niet in een bijenkast wonen. Ze maken dan ook geen honing, maar zijn wel belangrijk voor de bestuiving van heel wat plantensoorten. Geen bestuiving betekent geen vruchten of zaden en dus geen voedsel voor dieren (incl. de mens) en geen voortplanting van de planten. De wilde bijen kunnen daarom wel een beetje hulp gebruiken!

5 Groene Filmtips

Er is maar 1 voordeel aan al die online lessen: je hebt af en toe eens wat meer vrije tijd! Tijd die je kan gebruiken om een film te kijken bijvoorbeeld! Hier bij Greenoffice zijn we namelijk verzot op films en dan liefst nog met een groene insteek! Daarom presenteren we u in dit artikel 5 zeer gevarieerde groene filmtips. Geniet ervan!