Proeven van duurzaam vrijwilligerswerk

Dit artikel werd geschreven door Niels Schild.

Heb je hier en daar een beetje tijd over in je agenda en wil je deze graag nuttig en duurzaam besteden? Misschien vind jij in dit lijstje wel jouw nieuwe hobby als vrijwilliger.

GreenOffice

Wil je ons graag helpen op onze events, mee nieuwe events bedenken of duurzame ideeën helpen realiseren op de campus? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!!

Website: www.uantwerpen.be/greenoffice 

Contact: GreenOffice@UAntwerpen.be of een berichtje op facebook of instagram

Climate Team 

De Universiteit Antwerpen gaat vol voor klimaatneutraliteit in 2030 en wil in 2050 volledig fossielvrij zijn. Ben je gebeten door research? Wil je samen met een geëngageerde groep studenten en onderzoekers mee helpen om ons ambitieuze klimaatplan te vervullen? Sluit je dan aan bij het Climate Team van de universiteit Antwerpen! Je gaat er aan de slag in verschillende werkgroepjes en leert er heel veel over het duurzaam beleid van onze universiteit. 

Website: https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/uantwerp-climate-team/

Contact: climate@uantwerpen.be

Natuurpunt Zuidrand

Zin om af en toe een stevig te werken in het midden van een stukje natuur? Dan zijn de beheerwerken in de natuurgebieden van Wilrijk een goed idee! Gratis fitness in de natuur én meer leren over het beheren van de natuur: dát zijn de troeven van Natuurpunt. De beheerwerken worden elke donderdag en elke zaterdag uitgevoerd van 9u-12u. Daarna kan je nog even napraten met een drankje en een koekje.

Website: www.zuidrand.be 

Contact: natuurpunt.zuidrand@gmail.com 

Straatvrijwilliger of Mooimaker worden

Wordt jij ook helemaal gek van al dat zwerfvuil op straat? Registreer je als straatvrijwilliger in Antwerpen en zijn districten of bij Mooimakers (buiten Antwerpen). Vraag gratis jouw persoonlijk opruimmateriaal en vuilzakken aan en je kan van start gaan.

Website: 

Antwerpen + Districten: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/straatvrijwilligers/wat-doet-een-straatvrijwilliger

Mooimakers: https://mooimakers.be/wat-kan-jij-doen/individu 

Contact: straatvrijwilligers@antwerpen.be of info@mooimakers.be

 

Oxfam wereldwinkel

Elke Oxfam-Wereldwinkel organiseert zijn eigen werking, ondersteund door het nationaal secretariaat van Oxfam-Wereldwinkels. Vrijwilligers werken mee op vlak van educatie, lobbywerk, beleid, verkoop en actie & campagne. Voorbeelden van vrijwilligerswerk zijn: acties uitdenken, klassen ontvangen in de winkel, de Facebook-pagina beheren, debatten organiseren, etalages ontwerpen en opbouwen, de voorraad beheren, vrijwilligers coördineren, de educatieve Oxfam-caravan bemannen, workshops organiseren, bestellingen van de webshop opvolgen,… Dankzij hun brede waaier aan activiteiten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Website: www.oxfamwereldwinkels.be/word-vrijwilliger

Jouw ding nog niet gevonden? Geen probleem, er zijn nog zoveel duurzame initiatieven die hulp kunnen gebruiken dat het er teveel zijn om hier op te sommen. Een beetje zoeken op facebook of instagram levert meteen al een heleboel extra mogelijkheden op. Hou ook zeker de blog in de gaten voor nog meer tips en info rond duurzame activiteiten!

Verberg reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *