Groene podcasts deel I

Podcasts zijn geweldige bronnen van kennis. Ze bestaan in allerlei vormen en maten en zijn bovendien gratis. GreenOffice neemt u graag mee op een ontdekkingsreis naar de wonderlijke wereld van klimaatpodcasts.

Green Office UGent: Eerst en vooral zouden we graag een project van onze Gentse collega’s willen aanbevelen. Green Office UGent heeft een 4-delige podcastreeks gemaakt naar aanleiding van hun Run The Climate-campagne waarmee ze de universiteit tegen 2050 CO2 neutral willen krijgen. In 4 interessante gesprekken met allerlei experts gaan ze op zoek naar de sleutel richting een duurzamere toekomst!

Universiteit van Vlaanderen: Hoe meer iedereen zich informeert, hoe beter! Dat is exact de missie van de Universiteit van Vlaanderen! Via een samenwerking tussen de verschillende Vlaamse Universiteiten en de VRT brengen ze op een laagdrempelige wijze gratis kennis tot bij de mensen thuis. Dit doen ze door allerlei professoren te laten spreken over allerlei onderwerpen in heus TED-Talk-formaat! 

Zwijgen is geen optie: In Zwijgen is Geen Optie probeert men oplossingen te zoeken voor de grote problemen des levens. Men gaat elke keer in dialoog met een ‘doener’, iemand die niet bij de pakken blijft zitten maar op zoek gaat naar hoe hij of zij de wereld kan verbeteren. Wie verbeteren zegt, zegt duurzaamheid! Hieronder een kleine greep uit hun aanbod aan boeiende gesprekken:

Klimaatfestival podcast: Deze podcast maakt deel uit van het Klimaatfestival, een initiatief waarbij filosofen Julia Alegre en Maïté de Haan een cultureel-filosofische blik werpen op klimaatverandering. Zeker de moeite waard om eens te beluisteren dus! 

De Greencast: Tenslotte willen we ónze nieuwe podcast in de kijker zetten: de Greencast! Hier praten we  maandelijks met experts en studenten rond duurzaamheid op de universiteit en in het studentenleven. Je kan de eerste aflevering vinden op https://anchor.fm/green-office-ua maar ook op Spotify en tal van andere podcast-platformen. Geniet ervan! 

Verberg reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *