Groentetassen voor studenten

Dit artikel werd geschreven door Elisabeth Dockx.

Aandacht, aandacht aan alle local food lovers! Ben jij ook zo verzot op verse groenten en fruit en let je vaak op de duurzaamheid van de producten die je koopt? Dan zijn de groetentassen echt iets voor jou! Ze komen recht van de boer!

Maar wat zijn die groetentassen nu juist? Het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. De lokale boer oogst zijn biologisch geteelde seizoensgroenten. Vervolgens worden die groenten in zakken gestoken die daarna tot bij de campus worden gebracht. Het enige wat jij dus als student of werknemer van UAntwerpen nog moet doen is online een pakket bestellen. Zo simpel is het! De campussen en het tijdstip waarop je de tassen kan gaan ophalen staan allemaal op de site.

De biologische groentetassen zijn dit jaar de achtste keer op rij beschikbaar. Ze zijn een initiatief van Voedselteams VZW i.s.m. de universiteit. We horen je al denken: wat zit er dan eigenlijk in zo’n tas? Wel, het aanbod varieert elke week dus elk pakket is een verrassing op zich! Er zijn ook bepaalde groentepakketten die op maat gemaakt zijn. Ben je een gematigde groenten-eter? Dan is pakket S met 3 à 4 verschillende groenten iets voor jou. Als je liever een groter aanbod wil hebben kan je ook een pakket M (5 à 6 groentensoorten) of zelfs L (7 à 8 groentensoorten) bestellen. Naast groenten kan je ook biologische fruittassen, aardappelen, champignons, eieren en ajuinen bestellen! En dit alles aan een eerlijke prijs! 

De groenten komen dit jaar van ‘Kleibeek’, een bedrijf uit Sint-Pauwels (Oost-Vlaanderen). Op die manier wordt er dus gewerkt met een korte keten: de groenten die je koopt hebben weinig voedselkilometers afgelegd. Dit is niet enkel goed voor de planeet: je steunt er namelijk ook de lokale boer mee.

Twee studentenpakketten en 1 kilo ajuinen.
M-pakket. (Verse sla en spinaziebladen niet in beeld)

Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen! De groentetassen zijn een enorm leuk initiatief voor studenten die graag lokaal en biologisch eten. Bestellen kan via de website. Vergeet zeker niet je eigen zak mee te brengen.

Verberg reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *