Bijna twee derde van de gezinnen zijn niet financieel weerbaar, blijkt uit onderzoek van Deloitte in samenwerking met de Universiteit Gent en Argenta.
Filter
De resultaten van leerlingen op het einde van het zesde leerjaar gaan sinds 2019 achteruit. Kristof De Witte en Letizia Gambi zochten uit hoe dat komt.
Auteurs: Alexia Sabbe (alexia.sabbe@vives.be) & Marie Seghers (marie.seghers@vives.be),Expertisecentrum Sociale Innovatie, Hogeschool VIVES Elke dag gaan tonnen voedsel …
Francine Mestrum analyseert het vertoog over ‘ongelijkheid’ van de Wereldbank en enkele instellingen van de Verenigde Naties (V.N.). Ongelijkheid blijkt niet op de agenda te staan.
Een interprovinciaal onderzoek toont dat maatwerkbedrijven zinvol zijn voor de economie.
3.000 Brusselaars maten een maand lang de luchtkwaliteit in hun straat. Gezonde lucht blijkt niet evenredig verdeeld, zo blijkt uit het onderzoek.
SAAMO wil tot een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid komen. Daartoe zetten ze een participatief traject op met mensen in armoede. Waar hebben zij nood aan binnen de energietransitie?
Tinne Hoskens, master ontwerpwetenschappen, zocht via een participatief actieonderzoek nieuwe mogelijkheden om het voedselaanbod in de wijk Antwerpen-Luchtbal te verbeteren.
Wat wordt er verstaan onder toegang tot justitie? Dit artikel is een samenvatting van het boek ‘justitie en armoede’ dat begin 2022 verscheen.
Op dertig jaar tijd is er weinig verbetering van de armoedecijfers te zien. Hoe komt dat?
Kansarme jongeren ervaren veel drempels om deel te nemen aan hoger onderwijs. De sociale dienst van UAntwerpen tracht deze drempels te verlagen.
Kinderen uit een gezin in armoede kunnen al op hun eerste verjaardag een taalachterstand hebben.