Lockers maken plaats voor multifunctionele ruimte

Van een hal vol lockers, naar een nieuwe ontmoetings- en tentoonstellingsruimte. De bibliotheek op de Stadscampus heeft er een nieuwe knusse hoek bij, inclusief koffiecorner.

De inkomhal van de bibliotheek op de Stadscampus onderging een kleine transformatie. De lockers die voorheen de hal vulden, zijn weggehaald omdat ze niet meer werden gebruikt. Zo kwam er plaats voor een multifunctionele ruimte waar je elkaar kan ontmoeten, en waar lezingen en tentoonstellingen kunnen plaatsvinden.

Naast vaste zitelementen, maakt flexibel meubilair het mogelijk om de ruimte anders in te delen. Erg handig wanneer er een tentoonstelling plaatsvindt. Daarnaast is er een koffiecorner waar bezoekers kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, en waar men een verfrissend drankje of snack uit de automaten kan halen. Een podium maakt het tot slot mogelijk om er lezingen en presentaties te organiseren.

Herbestemming lockers

Voor de oude lockers gingen de bibliotheekmedewerkers samen met de Milieudienst op zoek naar een nieuwe plek. Die werd o.a. gevonden in gebouwen D.O en D.M op Campus Drie Eiken en op verschillende andere plekken verdeeld over al onze campussen.

Het Departement Infrastructuur zorgde voor de verhuis van de lockers, de collega’s van de Mechanische Werkplaats veranderden de sloten naar een eenvoudig systeem waarvoor je enkel een eigen hangslotje nodig hebt. Studenten mogen er vrij gebruik van maken.