Keep Moving Challenge verzamelt 696 158 beweegminuten en 870 emmers zweet

Na 28 dagen van beweegminuten verzamelen, zit de Keep Moving Challenge editie maart 2022 erop. 382 deelnemers gaven het beste van zichzelf om elke week opnieuw wat extra te lopen, fietsen, wandelen of noem maar op, en daarbij bewogen ze in totaal 696 158 minuten!

Bewegen is niet alleen gezond voor lichaam en geest. Wanneer je samen met je collega’s ook nog eens een beweegchallenge aangaat, is dat ook goed voor de sfeer in je team. Tussen 7 en 28 maart 2022 verzamelden de medewerkers van UAntwerpen zich daarom in groepjes van vier. Dit keer moest je als team elke week wat extra beweegminuten verzamelen: van 1000 minuten in de eerste week, tot 1300 in de laatste.

In totaal namen 382 medewerkers deel, verdeeld in 106 teams. 54 van die groepjes haalden ook elke week het einddoel.

Het weer zat mee tijdens deze Keep Moving Challenge en dat motiveerde de deelnemers nog wat extra om naar buiten te gaan. Wandelen en fietsen waren daarbij de populairste activiteiten.

Vijf keer PLASMANT

Leg-a-sore-us is het team dat na vier weken de meeste beweegminuten verzamelde. Met maar liefst 15 947 minuten halen Abraham Lin, Hasan Baysal, Jasper Verswyvel en Hanne Verswyvel – en jawel die laatste twee zijn broer en zus – het net voor TUKO.BE en KrisGaatVreemd.

  1. Leg-a-sore-us 15 947
  2. TUKO.BE 15 779,7
  3. KrisGaatVreemd 15 555,4
  4. PLASMA SQUAD 14 473
  5. Let’s walk! 12 567,6

De leden van Leg-a-sore-us zijn verbonden aan onderzoeksgroepen PLASMANT en CORE. Opvallend: in totaal deden vijf PLASMANT-teams mee aan de Keep Moving Challenge, waarvan enkele dus ook met onderzoekers van CORE. Van die vijf groepjes eindigden er drie in de top tien: Leg-a-sore-us verzamelde de meeste beweegminuten, PLASMA SQUAD eindige als vierde en PLASMANT 1 staat na vier weken op de zevende plaats.

“We zijn vaak samen gaan lopen na het werk”, vertelt een fier diensthoofd Annemie Bogaerts. “De Keep Moving Challenge was ook een ideale training voor de Antwerp 10 Miles waar we met een deel van de groep aan meedoen. Daarnaast komen de meeste van ons ook met de fiets naar het werk, sommigen dansen, voetballen en fitnessen in de vrije tijd, iemand bokst en nog iemand anders verzamelde beweegminuten door veel met de hond te gaan wandelen.”

Iedereen winnaar

Zoveel inzet verdient natuurlijk een cadeautje. Het grootste cadeau is dat elke deelnemer er een gezonde levensstijl op nahield de voorbije maand en daarnaast maakte elk team dat het einddoel van de beweegchallenge haalde ook kans op een van onze leuke (en vooral lekkere) prijzen. Een onschuldige hand haalde volgende winnaars uit de trommel.

Tony Chocolonely-pakket

  • Brain Freeze
  • Konventa2komina
  • PLASMANT3
  • PGMSK
  • VaccineMovement

Box met 60 Winning instantsnoepjes

  • Biceps

Just Bite Maxi pakket

  • TUKO.BE

Just Bite Large pakket

  • KrisGaatVreemd
  • TheSportsVax
  • Let’s walk
  • De Roodborstjes
  • FBE Motivée

Kookworkshop bij Food for Foodies:

  • Leg-a-sore-us

De winnaars worden in de loop van april gecontacteerd voor de verdere verdeling van de prijzen.

870 emmers zweet

Tot slot nog enkele leuke weetjes na deze Keep Moving Challenge: samen verbrandden we 4 161 784 calorieën – ofwel 5202 pizza’s margherita – en sportten we 870 emmers zweet bij elkaar. Niet slecht gedaan!