De pluim – Miet Kuppens

In de rubriek ‘De pluim’ zet een medewerker telkens een collega in de bloemetjes. Deze keer geeft Noel Clycq (Opleidings- en Onderwijswetenschappen) de pluim door aan Miet Kuppens (Faculteit Sociale Wetenschappen).

Dag Miet

Onze bureaus bevinden zich op dezelfde verdieping, niet veel meer dan twintig meter uit elkaar, en toch hebben we elkaar de afgelopen twee jaar maar weinig gesproken. Hoe dat zou komen, daar gaan we het maar niet over hebben. Maar ik kan niet anders beginnen dan met de zin die we tegenwoordig zo vaak schrijven: hopelijk stel je het goed.

Dat vroeg ik me onlangs ook weer af. Jij die constant in de weer bent om zoveel verschillende balletjes in de lucht te houden, van CIKO-expert tot diversiteitsexpert. Jij die er met al jouw enthousiasme en gedrevenheid (samen met jouw collega’s) voor zorgt om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten lopen in deze moeilijke tijden. Van het garanderen dat ons (al dan niet online) onderwijs niet in het gedrang komt, tot het nadenken over dekolonisering van datzelfde onderwijs.

Hopelijk stel jij het zelf dus ook goed.

En vandaar ook deze ‘pluim’. Bedankt voor al deze ondersteuning, en voor het in gang zetten van zoveel belangrijke processen om het leven zoals het is op de (FSW-)UAntwerpen te verbeteren.

Ik mis ook die korte gesprekken die we tussendoor in de deuropening hielden. Dat kon over vanalles gaan. Gesprekken die vaak doorspekt waren met een geweldig gevoel voor humor, maar ook altijd met de passie om onrechtvaardigheden aan te pakken en wederzijds begrip en erkenning te verhogen.

In die korte gesprekken kwam jouw veelzijdigheid steeds weer naar boven. Je leerde mij zelfs anders kijken naar mijn eigen bureau. Door jou weet ik nu dat mijn bureau eigenlijk de thermostaat van onze gang is. Dat is fijn om te weten, al heeft het ook een lichte druk met zich meegebracht omdat ik niet weet of ik het helemaal goed begrepen heb. Ik ben nog altijd niet zeker of het nu beter is voor de rest van mijn gangcollega’s dat mijn bureau kouder is, zodat iedereen het wat warmer krijgt, of omgekeerd. Ik gok op het eerste. Toch?

Hopelijk tot snel.

Veel groeten

Noel