Zes originele beweegtips om uit te proberen tijdens de Keep Moving Challenge

In de maand maart zetten we weer ons beste beentje voor en verzamelen we zoveel mogelijk beweegminuten voor het goede doel tijdens de Keep Moving Challenge. Maar ondertussen ken je de wandel- en fietsroutes in je buurt wellicht vanbuiten en zoek je misschien naar een extra uitdaging of alternatief. Daarom deze leuke tips om van de Keep Moving Challenge ook een originele beweegchallenge te maken.

Strava Art

Een van de nieuwe hypes uit het afgelopen jaar is Strava Art, een combinatie van sporten en je creatieve geest bovenhalen. Bij Strava Art maak je van je fiets-, loop- of wandeltocht een kunstwerk dat je met een gps-signaal vastlegt.

De voordelen?

  • Je bent extra gemotiveerd om je kunstwerk mooi af te werken.
  • Hierdoor zie je niet op een kilometer of beweegminuut meer of minder.
  • De kilometers vliegen voorbij omdat je met een duidelijk doel rondfietst, – loopt of -wandelt.

Hoe maak je zo’n Strava-tekening? Dat kan bv. met de Strava Routebouwer of Plot a Route. Je denkt eerst na over wat je wil tekenen, bekijkt dan de kaart en zo begin je je route te tekenen. Je bent wel even bezig met het maken van een Strava Art-tekening, dus voorzie voldoende tijd.

Nadien upload je je route op je gps, sporthorloge of smartphone en je kan beginnen aan je projectje. Inspiratie voor een leuke tekening kan je vinden op Stav.Art. Of probeer bijvoorbeeld eens het logo van UAntwerpen te fietsen, lopen of wandelen.

Bron: www.hardlopen.nl

Fietsroutes Slim naar Antwerpen

Thuiswerk is nog steeds de norm, maar moet je toch nog eens uitzonderlijk op de campus zijn, kan je met de fiets komen. Antwerpen is meer en meer een echte fietsstad. Via fietsostrades en fietsknooppunten kan je de stad op een vlotte manier van bij je thuis bereiken.

Via Slim naar Antwerpen ontdek je niet alleen de snelste verbinding naar je eindbestemming in Antwerpen, het heeft ook een routeplanner die je ook kan downloaden voor Android of iOS. Vul er een extra tussenstop in, en ontdek zo nieuwe plekjes in de stad.

Wandelvergaderingen

Ben je de online vergaderingen beu? Dan kan je met een of max. drie andere collega’s – hou het coronaveilig – eventueel een wandelvergadering inlassen. In de buurt van onze campussen heb je heel wat mooie plekjes om rond te wandelen. Denk maar aan het Middelheimmuseum in openlucht, het Nachtegalenpark of Park den Brandt aan Campus Middelheim en Campus Groenenborger. Op Campus Drie Eiken kan je de geheime wegen van de campus ontdekken, en met de Stadscampus zit je vlakbij het historisch centrum van de stad of het Eilandje om een inspirerende wandelvergadering te maken.  

Tour van de Toekomst

Nu je toch in Antwerpen bent, kan je meteen onze Tour van de Toekomst ontdekken. Nog tot en met 7 maart spot je op vijf verschillende locaties in de stad QR-codes waarmee je de toekomst tot leven kan brengen in augmented reality.

Opgelet: zoals je leest moet je wel snel zijn. De Tour van de Toekomst loopt tot en met 7 maart.

Surprise me

De wandel- en fietsliefhebbers onder ons kennen ze al: de knooppunten. Via www.wandelknooppunt.be en www.vlaanderen-fietsland.be (of de apps voor op je smartphone) kan je zelf routes samenstellen, of je kan je laten verrassen met de ‘Surprise Me’-functie. Hierbij duid je je startknooppunt aan en geef je in hoeveel kilometer je wil wandelen of fietsen. De routeplanner berekent vervolgens een route voor jou.

Al ‘rupsend’ door de tuin

Nog een laatste originele beweegtip die we binnen kregen in de Pintra-mailbox? Een uurtje ‘rupsen’ door de tuin zoals Beerschot-speler Jan Van den Bergh na zijn doelpunt tegen Racing Genk. Bekijk de beelden hier.

Afbeelding: www.sporza.be