Virtuele Postdoc Community gestart

In 2017 werd het Talent Center opgericht, met als voornaamste doel postdoctorale onderzoekers aan te moedigen en te ondersteunen in het (pro-)actief vormgeven van hun loopbaan.

Om over voldoende zelfvertrouwen te beschikken om je eigen loopbaan in eigen handen te nemen, is het uitbouwen van een sterk netwerk van onschatbare waarde. Tegelijkertijd merken we dat dit één van de grootste uitdagingen is voor veel jonge onderzoekers, zeker in dit isolerende coronatijdperk.

Hoe bouw je een sterk netwerk uit wanneer je zelfs met je eigen collega’s niet meer mag afspreken? Via een virtuele gemeenschap natuurlijk.

Om dit aan te pakken, hebben we een virtuele Postdoc Community opgestart, zowel via LinkedIn als op Facebook. We willen hiermee een platform creëren voor alle postdoctorale onderzoekers van onze universiteit. Hier kunnen ze ideeën, interessante evenementen en tips & tricks om een loopbaan binnen of buiten de academische wereld uit te bouwen, met elkaar delen.

Groot succes

Alle postdocs werden via mail of LinkedIn uitgenodigd en met succes! Na enkele dagen mochten we al meer dan 100 onderzoekers welkom heten in de LinkedIn-community en werden meer dan 65 collega’s lid van de Facebook-groep.

Netwerken en ideeën uitwisselen

Uit een korte bevraging bij de postdoctorale onderzoekers blijkt dat ze via deze community vooral de kans willen krijgen om te netwerken met andere postdoctorale onderzoekers. Bovendien zoeken ze er ook advies over opportuniteiten binnen of buiten de academische wereld. Daarnaast halen ze aan dat ze graag de ervaringen van andere onderzoekers aan onze universiteit horen en dat ze ideeën willen uitwisselen over hoe ze moeilijkheden die geassocieerd worden met het werken als postdoc kunnen aanpakken.

Samen met VABAP maken we hier verder werk van. Eens we weer “uit ons kot” mogen, hopen we snel de fysieke activiteiten van het Talent Center terug op te starten en dit met een versterkt communitygevoel.  

Hieronder enkele van onze eerste posts:

Previous
Next