Het zomert op UAntwerpen

Tijdens de zomermaanden keert de rust terug naar onze gebouwen. Of dat denken we toch. Terwijl velen van ons genieten van een welverdiende vakantie en de meeste studenten even niet denken aan hun studies (tenzij ze tweede zit hebben), zit niet iedereen stil. Ook in juli en augustus valt er heel wat te beleven aan de Universiteit Antwerpen.

Zo begint en eindigt de zomerperiode met Antwerp Summer University. Studenten en geïnteresseerden van over de hele wereld volgen een of meerdere van onze 25 summer schools. De Dienst Internationale Samenwerking voorziet voor de veertiende keer een gevarieerd aanbod: van verantwoordelijk modebeheer en sociale stadsplanning, tot dierenrecht en een summer school over vaccinatie.

Linguapolis – het taalinstituut van UAntwerpen – organiseert in juli taalbaden Nederlands, Frans en Spaans. Ideaal voor wie een van die talen beter onder de knie wil krijgen. In september en oktober start alweer een nieuwe reeks taalcursussen

Gebouwen klaarmaken voor de toekomst

Ook het beheer van onze gebouwen valt niet stil. Een greep uit de geplande werken: op de Stadscampus krijgt Gebouw S.R een nieuwe CV-installatie, de pc-klassen in Scribani worden gerenoveerd, de conciërgewoning is toe aan enkele vernieuwingswerken en ook het orgel in de Kapel van de Grauwzusters krijgt een revisie.

Op Campus Groenenborger gaan de werken aan het nieuwe labogebouw verder en op Campus Middelheim past men de sturing van de ketels in Gebouw M.G aan. Naast de verdere bouw van een nieuwe sporthal, studentenrestaurant en studentenhuisvesting verwijdert men op Campus Drie Eiken deze zomer de oude ventilatiekanalen in Gebouw D.T.

Ontdek eens een nieuw plekje

Werk je vast op een bepaalde campus? Dan is de zomer misschien wel het moment om eens een andere campus te ontdekken of de omgeving van je eigen campus. Wist je bijvoorbeeld dat Campus Middelheim en Groenenborger grenzen aan het mooie Middelheimpark? Ideaal voor een middagpauze.

Op de Stadscampus is een wandeling rond het Eilandje een mooie middagbreak, of je kan eens een kijkje nemen in de gerenoveerde Paardenmarktsite. Wie liever de natuur opzoekt, kan op onze groene Campus Drie Eiken op zoek gaan naar de stadsherder en zijn kudde schapen. Zij komen midden juli opnieuw langs om het gras te maaien op de parkings en grasweiden.

Ook open voor toekomstige studenten

Op 1 juli start de inschrijvingsperiode voor studenten voor het academiejaar 2023-2024. Nieuw ingeschreven studenten vinden al voor de start van het academiejaar hun weg naar de campus met de U stArt-Verkenningsdagen, de Welcome Week voor internationale studenten en een heleboel voorbereidende cursussen en infosessies. Zo zijn ze helemaal klaar voor hun nieuwe avontuur aan de Universiteit Antwerpen echt begint.

Studenten die nog niet zeker zijn van hun studiekeuze kunnen een hele zomer terecht bij UAntwerpen voor online info die hun studiekeuzeknoop helpt doorhakken. Van online speed-meets met huidige studenten tot online infosessies en lessen. Op 2 september vindt er nog een infodag op de campus plaats.

Antwerp Pride mét UAntwerpen

Op de Paardenmarkt start op zaterdag 12 augustus de Antwerp Pride. Voor de zestiende keer staat Antwerpen stil bij gelijke kansen voor de LGBTQIA+ gemeenschap. Het centrale thema in 2023 is ‘Braveolution’, waarbij men van heel Antwerpen een ‘brave space’ wil maken voor de LGBTQIA+ gemeenschap. Ook UAntwerpen onderschrijft deze strijd voor gelijkheid en loopt net zoals de voorbije jaren trots mee in de parade. Kom zeker meefeesten op onze praalwagen.

Je ziet het, het leven op UAntwerpen valt allesbehalve stil tijdens de zomer en dan zijn ongetwijfeld nog een heleboel zaken vergeten zoals bijvoorbeeld alle wetenschappelijke onderzoeken die doorlopen. Geniet van de zomerperiode en noteer alvast 28 september in je agenda voor de officiële opening van het academiejaar 2023-2024.

—–

Op zoek naar een aangepaste dienstregeling tijdens de zomer? Neem een kijkje in ons overzicht op Pintra.