Faculteit Rechten lanceert AperiTiefParty

Drie weken niet meer op de universiteit en onze faculteit fysiek aan het werk, het doet wat met een mens. Of je nu een gezin met werk combineert of je bent alleen, het is voor iedereen een heuse opdracht om het hoofd boven water te houden in deze tijden. De routine valt weg, de manier van werken is anders en een nieuwe virtuele wereld gaat noodgedwongen open. De ene dag lukt het beter dan de andere, dat is voor ons aan de Faculteit Rechten niet anders.

Maar ook de collegiale momenten die we vaak hebben op onze faculteit moeten noodgedwongen wijken omwille van de coronamaatregelen. We zouden deze maand met enkele collega’s quizzen, een nieuwe escape room uitproberen, aperitieven om op de ontluikende lente te klinken. Ook de luchtige babbels in onze faculteitsgangen en samen lunchen lijkt nu niet meer te lukken, of toch?

Heel wat collega’s aan onze faculteit missen deze momenten. Het zijn immers ideale momenten om even stoom af te laten, om even ongegeneerd te klagen maar vooral om te lachen en plezier te maken.

Previous
Next

Ook al zitten we fysiek allemaal in ons eigen kot, we proberen iedere week één moment rond de middag te prikken om samen onze bokes en ander lekkers samen te eten. Zo zien we elkaar toch tijdens de lunch en kunnen we even bijpraten. Er rent al eens een kind de kamer binnen of er springt een kat voor het scherm, maar dat maakt allemaal niet uit. We zijn er samen.

Afgelopen vrijdag sloten we samen de week af tijdens onze AperiTiefParty. Om 17 uur kwamen we virtueel samen met een hapje en een drankje. Heerlijk om even het hoofd leeg te maken en te vertellen over de afgelopen week en de quarantaineplannen voor het komende weekend. 

Previous
Next

Het is niet hetzelfde als samen fysiek het glas heffen, bijtetteren tijdens de lunch of even snel langs lopen op kantoor, maar het zorgt wel voor samenhorigheid. En dat is nu eenmaal wat belangrijk is dezer dagen. Weten dat je er niet alleen voor staat, weten dat je collega’s er voor je zijn. Dat je ook in coronatijden op hen kan rekenen.

Praktisch?

We zetten een BlackBoard Collaborate open voor onbepaalde duur die we ‘Teambuilding’ noemen. Daar lunchen en aperitieven we. Iedereen die de link heeft, kan daar binnenvallen.