Samen verzamelen we 192 322 465 stappen, Team Sport zet de meeste

Na vier weken, of 28 dagen wandelen rond de kerktoren, extra kilometers lopen en nieuwe wandelwegen ontdekken, bereiken we de finish van de Millionaire Team Step Challenge. Met 834 stappers verdeeld in 157 teams, verzamelden we in totaal 192 322 465 stappen. Team Sport verzamelde daarbij de meeste stappen na een millimetersprint met Team Vision Lab 1. Een fantastisch eindresultaat na vier weken wandelpret.

Het doel van deze stappenchallenge was simpel: in vier weken tijd met een groepje van max. zes collega’s een miljoen stappen verzamelen, en zo meer bewegen. We trokken massaal onze wandel- en loopschoenen aan. Voor de ene was deze uitdaging al groter dan de andere, en de competitiebeestjes in ons kwamen al snel naar boven. Na maar liefst negen dagen bereikten de eerste teams de kaap van het miljoen stappen. The Hotties deden dat als eerste.

Pascale zet in haar eentje 1 miljoen stappen

Uiteindelijk haalden 125 teams het einddoel van 1 miljoen stappen. Onder hen verloten we tien ontbijtmanden, aangeboden door komida. Daarnaast maken de andere deelnemende teams ook nog kans op een van de tien fruit- of groentetassen. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Gemiddeld zette elke deelnemer 230 738 stappen tijdens de challenge, en daarbij toonden de vrouwen dat zij het sterke geslacht zijn. 70% van de deelnemers was vrouw, en in de stand met het meeste aantal individuele stappen vormen ook zij de top 3.

  1. Pascale 1 039 354 stappen
  2. Astrid 970 122 stappen
  3. Howa 923 194 stappen

U leest het goed. Een van de deelnemers zorgde zowaar in haar eentje voor meer dan een miljoen stappen. Pascale Storms van Team Vision Lab 1 verdient dan ook een speciale vermelding in de eindbalans van deze stappenchallenge.Millimetersprint tussen Team Sport en Team Vision Lab 1

Met de finish in zicht maakten Team Sport en Team Vision Lab 1 er nog een enorme strijd van voor de eerste plaats. “Bij het ingaan van de laatste week liep Team Vision Lab 1 steeds verder uit in de tussenstand”, vertelt Team Sport. “Het bleek een zeer sterk en gemotiveerd team, klaar om te stappen tot het einde. Bij de start van het laatste weekend stonden we ongeveer 200 000 stappen in het krijt – een gigantische achterstand.”

De leden van Team Sport beslisten om nog een keer alles uit de kast te halen. “Nils en Astrid V.C. hadden al even het gekke idee om de volledige kustlijn af te stappen op één dag. En wanneer zou dit beter zijn dan… het laatste weekend van de challenge? Met hun ongelofelijke prestatie van bijna 80 km, brachten zij ons team weer helemaal terug in de race. Zondag hebben we als team nog eens alles op alles gezet, en blijven stappen tot 23.50 uur. Net zoals The Hotties hebben we elkaar gebeld, op de hoogte gehouden, uit de zetel getrokken en gemotiveerd.”Het werd uiteindelijk een millimetersprint waarbij een fotofinish moest beslissen over de eerste plaats. “De Amerikaanse presidentsverkiezingen waren er niets tegen”, reageren de collega’s van de Sportdienst. Zij waren in de nacht van zondag op maandag gaan slapen met het idee dat Team Vision Lab 1 had gewonnen. “Pas de volgende ochtend bleken onze laatste stappen erbij geteld te zijn, waardoor we plots op plaats 1 stonden. Dinsdag ontvingen we dan het verlossende mailtje. Als Sportdienst zijn we enorm trots om bovenaan te prijken, maar voor ons is elk team dat de challenge is aangegaan een winnaar. En nogmaals onze oprechte shout-out naar Team Vision Lab 1. Jullie waren meer dan sterke concullega’s!”

Van 30 toertjes rond de tafel tot de kustlijn afwandelen

Het uiteindelijke verschil tussen beide teams was 10 534 stappen. “We hebben elke stap nodig gehad om tot dit resultaat te komen”, aldus Team Sport. “Onze kracht bestond uit ieder teamlid. Nick liep als langeafstandsloper elke dag (!) minimaal 25 kilometer, Elien combineerde verbouwingswerken met extra stappen, Evi liep zich een scheenbeenvliesontsteking, Astrid V.C. en Nils wandelden de kust af en elke dag extra rondjes, en Astrid K. liep bijna elk weekend een marathon en eindigde met 970 122 stappen zelf dicht bij het miljoen.”

“De challenge bracht bij enkele leden een enorme motivatie, volhardendheid en drive naar boven. We zagen het als onze morele plicht om als Sportdienst een goed resultaat neer te zetten. Toen we merkten dat we al snel aan het miljoen zouden geraken, zijn we beginnen strijden voor het meeste aantal stappen.” En dat namen de teamleden serieus. “Sommigen hadden van de website de startpagina gemaakt van hun webbrowser. Zij hielden de anderen op de hoogte van onze vorderingen. De combinatie met ons gewone dagelijkse leven bleek niet altijd eenvoudig, maar in plaats van de auto, tram of fiets deden we nu alles te voet. Zelfs een tafel drie keer (of soms 30 keer) rondlopen behoorde tot onze trackings.”“We zijn blij dat we na vier weken ons gewone leven weer kunnen opnemen, nadat de challenge toch enkelen van ons stevig heeft beheerst. Het was echt een ongelofelijk fijne ervaring, waar we als Sportdienst met heel veel plezier aan hebben deelgenomen. Daarnaast zijn ook onze spieren en gewrichten zeer blij: scheenbeenvliesontstekingen, hielspoor, bloedbleinen en lopersknieën: we weten er nu alles van!”

52 737 pizza’s

Afsluiten doen we nog met enkele fun facts. Van 14 239 116 verbrandde calorieën tot 52 737 pizza’s, laat het duidelijk zijn: bewegen is gezond. Keep moving!


De departementen marketing (FBE) en communicatiewetenschappen (FSW) doen samen onderzoek naar wat mensen motiveert om al dan niet te bewegen. Je hoeft niet te hebben deelgenomen aan de challenge om de vragen te kunnen beantwoorden. Nam jij al deel aan hun onderzoek?