Samen trainen voor de Antwerp 10 Miles

De 10 Miles willen lopen, maar niet alleen willen trainen. Met die gedachte startten zo’n 20 medewerkers in januari aan ‘Start to 10 Miles’. Samen met coach Bram Vogels begonnen ze na de kerstvakantie te trainen. Vorig weekend vond dan eindelijk hun grote doel plaats: de Antwerp 10 Miles.

Dit jaar organiseerde de Sportdienst voor het eerst een looptraining voor UAntwerpen-medewerkers met oog op de Antwerp 10 Miles. Alle medewerkers konden zich inschrijven. Je hoefde geen ervaring te hebben of snel kunnen lopen. Iedereen kon en mocht meedoen, en zo maakten 20 collega’s hun goede voornemens waar.

Samen uit, is samen thuis

De trainingen startten meteen na de kerstvakantie. Iedere dinsdag- en donderdagavond kwamen de deelnemers samen om te lopen in groep. De snellere lopers hielden hierbij rekening met de iets tragere. “Het is fijn om samen met collega’s te lopen”, vertelt Wouter De Pesseroey van het Departement Marketing en Communicatie. “We motiveren elkaar en als er iemand niet kan volgen dan maken we lussen om hen terug op te pikken. Zo kan iedereen toch min of meer op eigen tempo starten.”

“Collega’s die je niet kent, worden ineens loopmaatjes met een gezamenlijk doel.”

Maddie De Pauw – Departement Infrastructuur

Ook loopcoach Bram zorgde ervoor dat iedereen mee kon. “Ik vind het heel lief van alle medelopers dat ze extra rondjes liepen om op mij te wachten, want ik ben echt wel de traagste loper van allemaal”, vult Veerle Van den Broeck van de Dienst Catering & Congreszalen aan. “Samen uit, is samen thuis, zegt Bram altijd.” Daarnaast gaf Bram de deelnemers ook persoonlijke looptips en leerde hij bepaalde gewoontes aan die nuttig zijn tijdens het lopen in zo’n mensenmassa.

Een gezellige bende

Veel deelnemers zagen de voorbereidingen niet enkel als looptraining, maar ook als een kans om hun collega’s beter te leren kennen. “Collega’s die je niet kent, worden ineens loopmaatjes met een gezamenlijk doel”, zegt Maddie De Pauw. Ze motiveerden elkaar om elke training te komen en te blijven doorgaan. Een gezellige bende met een coach die enorm enthousiast is, dat heeft alleen maar voordelen.

“‘Start to 10 Miles’ is echt een aanrader”, reageert Maddie enthousiast. Het is een leuke bende, een toffe omgeving en via een persoonlijke, professionele coaching loop je zo naar jouw doel. De ‘Start to 10 Miles’ begint vroeg genoeg in het jaar om mooi geleidelijk op te bouwen en is daardoor voor iedereen haalbaar. Een fijn initiatief!”

Een leuke, natte ervaring

Zondag 23 april was het dan eindelijk zo ver: de Antwerp 10 Miles. Voor enkele deelnemers hun eerste editie, anderen stonden al voor de vijfde keer of meer aan de start. Iedereen had een doel, van 1.45 uur tot gewoon de 10 Miles uitlopen.

Over het algemeen waren alle lopers heel tevreden over hun prestatie en vonden ze de Antwerp 10 Miles een leuke, verrassende en dit jaar ook natte ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar, net zoals de voorbereiding ‘Start to 10 Miles’.