Door de coronamaatregelen moesten ook onze studentenrestaurants van komida noodgedwongen de deuren sluiten. Wat doe je dan met al dat eten dat je op voorraad hebt? Naar het goede doel brengen!
Op donderdag 19 maart brachten onze collega’s een eerste lading eten en drank naar het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Antwerpen. Op 2 april volgde een tweede lading. Van fruit, beleg, yoghurt en puddinkjes tot wafels, drank en ja zelfs paaseieren. Menno en zijn collega’s bij het CAW ontvingen de producten met veel enthousiasme en open armen.
De koelcellen van de komida’s zijn nu zo goed als leeg. Enkel van droge producten met een langere houdbaarheidsdatum hebben we nog een voorraad. De verantwoordelijken van de verschillende komidarestaurants houden ook nu hun stocks en de vervaldata in de gaten. Goederen die vervallen tussen 20 april en 3 mei hebben ze alvast apart gezet, zodat deze bij een eventuele verlenging van de maatregelen ook kunnen weggegeven worden.
Previous
Next