De pluim – Caroline Masquillier

In de rubriek ‘De pluim’ zet een medewerker telkens een collega in de bloemetjes. Deze keer geeft Evelien Smits (Centrum voor Oncologisch Onderzoek CORE) de pluim door aan Caroline Masquillier (Departementen Sociologie en Huisartsengeneeskunde).

Caroline, deze pluim is voor jou.

Ik leerde je in 2018 kennen dankzij je passie voor creatieve wetenschapscommunicatie. Samen met Julie De Smedt had je het concept van de elevator pitch bedacht en zo mocht ik mijn onderzoek over immuuntherapie in een minuut uitleggen aan verschillende mensen die de lift namen in het MAS. In dit filmpje dat op Youtube staat, kan je zien dat er alvast minstens één liftnemer het verband legde tussen mijn aanwezigheid daar en het concept van een elevator pitch. Ik was onder de indruk van jullie enthousiasme en genoot ervan om aan deze pitch deel te nemen in een zeer vloeiende en plezierige samenwerking.

Met jouw passie voor wetenschapscommunicatie stopt het natuurlijk niet bij één project. Zo heb ik met veel interesse de aflevering bekeken van ‘Vranckx en de Nomaden’ over jouw onderzoek naar gezondheidswerkers die toegankelijke zorg verlenen aan mensen in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Knappe realisatie! Je hebt terecht al verschillende prijzen ontvangen voor je projecten.

Ook als bestuurslid van de Jonge Academie behartig je de initiatieven rond wetenschapscommunicatie. Omdat ik zelf die functie ook vervuld heb, weet ik dat het flink wat organisatiewerk met zich meebrengt voor o.a. de PhD Cup, de Eos Pipet en de Prijzen Wetenschapscommunicatie van de KVAB en de Jonge Academie. De Jonge Academie heb ik ervaren als een plek waar er zeer constructief samengewerkt wordt over universiteiten en richtingen heen. Zonder dat het een klaagbarak is, wordt er aan oplossingen gewerkt voor de uitdagingen waar we als academie voor staan. Echt iets voor jou! Daarnaast ben je ook lid van de Stuurgroep Wetenschapscommunicatie aan onze universiteit.

Bedankt, Caroline, om je zo in te zetten voor het grotere geheel! Ik duim dat je je academische ambities ten volle waar zal kunnen maken en dat we samen met al onze collega’s het concept ‘constructieve samenwerking’ naar nog grotere hoogtes zullen stuwen.

Van harte,
Evelien Smits