The Arty Farty Library

Wat begon als een ideetje van twee medewerkers om ‘nog eens iets coronaproof te doen onder de collega’s’ mondde uit in hun heuse tentoonstelling met maar liefst 41 kunstwerken. Nog tot en met 15 april kan je The Arty Farty Library bezoeken in de bibliotheek op de Stadscampus.

Een jaar geleden haalden een kleine twintig collega’s de poëet in zich naar boven met het project Poetry Corona, waarbij ze een gedicht schreven geïnspireerd door de coronacrisis. Dit jaar nodigden bibliotheekmedewerkers Jolien Cuyvers en Jeroen Van Gorp al hun bibcollega’s uit om een kunstwerk te maken op basis van een boektitel. Met het project The Arty Farty Library hoopten Jolien en Jeroen op minstens tien enthousiastelingen. Het werden er 41.

Kunst- of knutselwerken?

Het idee is simpel. Maak eens een kunstwerk op basis van een gegeven boektitel. Titels variëren van Gulliver’s Travels, over Blinker, Ivanhoe en The Hobbit naar Sherlock en Into the Wild. 41 verschillende titels, allen binnen het brede genre van de avonturenroman. Kunstwerken kunnen vanalles zijn: schilderijen, kleiwerkjes, tekeningen, collages, foto’s, tekst, film… Er werden geen eisen gesteld, enkel dat de kunstwerken, die sommigen liever knutselwerken noemen, kunnen tentoongesteld worden en dat de makers plezier beleven aan het maken ervan.

Het resultaat is verbluffend. De creativiteit onder de bibliotheekmedewerkers was onverwacht, maar o zo mooi. Het idee ontstond dan om er een tentoonstelling van te maken. En voilà, dankzij de steun van vele collega’s staan alle kunstwerken momenteel opgesteld in de bibliotheek van de Stadscampus.

Interactieve tentoonstelling

Iedereen is welkom om de tentoonstelling te bezoeken. De bibliotheekmedewerkers maakten er zelfs een interactieve expo van waarbij je moet raden welke boektitel bij welk kunstwerk past. Daarnaast kan je als bezoeker ook je top vijf met favoriete kunstwerken indienen. Passeer dus gerust eens langs de bibliotheek en laat weten wat je van de creativiteit van de bibcollega’s vindt.


Bezoek The Arty Farty Library.