Maak kennis met onze nieuwe Stuvers!

Ook dit jaar konden de studenten van de UAntwerpen stemmen op hun favoriete studentenvertegenwoordigers, of zoals ze beter gekend zijn: de Stuvers. Maar liefst vier studenten van de Faculteit FBD hebben een centraal mandaat kunnen bemachtigen en zullen volgend academiejaar de belangen van onze faculteit en onze studenten verdedigen. Leer ze hier kennen!

“Focus jij je op jouw studies, wij vertegenwoordigen jouw belangen!”

Met deze slagzin opende ‘team FBD’ haar campagne tijdens de studentenverkiezingen. Kandidaten Cheyenne Yseboodt, Brenda Brinkman en Liselotte Bal bundelden hun krachten als ‘team FBD’, met als resultaat dat ze alle drie verkozen werden! Naast deze drie FBD-studenten werd ook Bo Gruppen verkozen tot Stuver.

Wie zijn de vier Stuvers?

Cheyenne Yseboodt

Cheyenne Yseboodt

Mijn naam is Cheyenne Yseboodt en ik zit momenteel in mijn eerste jaar van de bacheloropleiding diergeneeskunde. Ik neem vanaf academiejaar 2020-2021 de taak van facultair studentenvertegenwoordiger op. Daarnaast zal ik ook de studenten van het tweede bachelorjaar diergeneeskunde vertegenwoordigen in de Onderwijscommissie Diergeneeskunde. Tijdens het academiejaar 2019-2020 was ik al actief als plaatsvervangend studentenvertegenwoordiger van het eerste bachelorjaar diergeneeskunde in de Onderwijscommissie. 

Zelf vind ik het belangrijk dat een grote groep studenten op de beste manier vertegenwoordigd wordt, dat er naar hun stem geluisterd wordt en dat hun standpunten op een respectvolle manier worden verwoord. Maar studenten zijn natuurlijk niet de enige partij in de vertegenwoordiging. Ik vind het heel belangrijk dat ook de belangen van het departement en de faculteit begrepen worden en dat deze helder worden overgebracht naar de studenten. Als toekomstig facultair vertegenwoordiger zal ik er ook voor zorgen dat dit goed gecommuniceerd wordt aan de collega-studentenvertegenwoordigers.  

Volgend academiejaar ga ik proberen om studenten duidelijker te maken wat de taken van studentenvertegenwoordigers zijn. Studenten van de Faculteit FBD stemmen elk jaar massaal, maar velen weten niet wat de studentenvertegenwoordiging precies inhoudt en welke voordelen de studenten hieruit kunnen halen. Samen met de andere studentenvertegenwoordigers zal ik me hier 100% voor inzetten! 

Wat ben ik vereerd te mogen zeggen dat ik nu deel mag uitmaken van de grote ‘Stuver-familie’!

Brenda Brinkman

Brenda Brinkman

Ik ben Brenda Brinkman, een eerstejaarsstudent diergeneeskunde afkomstig uit Nederland. Afgelopen jaar heb ik mij ingezet als jaarverantwoordelijke en was ik actief in de Onderwijscommissie Diergeneeskunde. Binnen de universiteit houd ik mij niet alleen bezig met de vertegenwoordiging van studenten, maar ook met andere aspecten. Ik heb bijvoorbeeld mee geholpen met de ‘International Culture Day’ en volgend academiejaar zal ik deel uitmaken van het presidium van ASK-Stuwer. Mijn ervaring met veel aspecten van het studentenleven neem ik mee als Stuver.  Volgend academiejaar zal ik plaatsnemen in de Onderwijsraad en de Algemene Vergadering. Hier wil ik graag pleiten voor meer opnames van de hoorcolleges en de afschaffing van de giscorrectie. Waar ik ook graag werk van wil maken, is een betere communicatie met de universiteit. Ik zal zelf ook informatie helpen verspreiden onder mijn medestudenten. Ik hoop dit samen met mijn teamgenoten van de Stuver-campagne, Liselotte Bal en Cheyenne Yseboodt, te doen. Als je als studentenvertegenwoordigers samenwerkt, heb je namelijk een sterkere stem en kan je bovendien een groter publiek bereiken.

Liselotte Bal

Liselotte Bal

Ik ben Liselotte Bal, een eerstejaars masterstudente geneesmiddelenontwikkeling–apotheker. Volgend academiejaar maak ik opnieuw deel uit van de Algemene Vergadering (AV) van de Studentenraad UAntwerpen als Vrij Verkozen Stuver. Ik vertegenwoordig dus alle studenten en help mee om de bezorgdheden van de studenten aan te kaarten. Ik heb al heel wat ervaring in de AV ondertussen. Vorig jaar was ik de Facultaire Stuver van FBD en het jaar daarvoor zat ik ook als Vrij Verkozen Stuver in de AV. 

Jammer genoeg wordt mijn derde jaar als Stuver ook mijn laatste jaar, maar ik zal me daarom niet minder hard inzetten voor de studenten van UAntwerpen! De kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan, ga ik gebruiken om volgend jaar verder te ijveren voor bredere openingsuren van de bibliotheken. Daarnaast wil ik mijn steentje bijdragen om het campusleven op CDE aangenamer te maken. 

Ik kijk er weer erg naar uit om met de andere centrale Stuvers van FBD een goed team te vormen en voor duidelijke communicatie met de andere Stuvers en de studenten te zorgen!

Bo Gruppen

Bo Gruppen

Mijn naam is Bo Gruppen en ik zit volgend jaar in mijn tweede bachelorjaar farmaceutische wetenschappen. Volgend academiejaar heb ik voor de eerste keer een plaatsje in de Algemene Vergadering van de Studentenraad UAntwerpen als deel van de Stuvoraad Buitencampus. Ik ben superblij dat ik mijn medestudenten zal kunnen vertegenwoordigen!

Stuver zijn is niet het enige wat ik doe binnen de universiteit. Zo heb ik het afgelopen jaar in het Presidium van ASK-Stuwer gezeten, en zal ik volgend jaar praeses worden van ASK-Stuwer. Dit betekent dat ik erg betrokken ben bij verschillende aspecten van het studentenleven. 

Met deze ervaring hoop ik te kunnen werken aan een betere communicatie tussen de universiteit en mijn medestudenten. Zo kan ik ervoor zorgen dat studenten zich gehoord voelen, maar ook dat de belangen van de universiteit en al zijn departementen duidelijk gecommuniceerd worden. 

Ik hoop tijdens het volgende academiejaar goed te kunnen samenwerken met mijn mede-Stuvers en de universiteit, en dat ik mij zo optimaal kan inzetten voor de studenten en hun studentenleven!

Studentenredactie: Jolien Hendrix. Eindredactie: Miep Demuynck en Els Crauwels.