🎧 Steven De Haes: “We moeten niet de beste leiders van de wereld opleiden, maar de beste voor de wereld.” | Profcast #22

In podcast-reeks ‘Profcast’ laten we elke week een professor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan het woord. Deze week: Steven De Haes.

Professor Steven De Haes is gespecialiseerd in digitale transformatie en IT governance.

Steven: “IT governance gaat over het ontwerpen en inrichten van de juiste beslissingsstructuren en processen. Die moeten ervoor zorgen dat je als organisatie meer succesvol bent in je digitale strategie. Er is een voortdurende afstemming nodig tussen de bedrijfsvoering en de technologische omgeving. Op die manier creëer je op het einde van de rit meer waarde uit je digitale strategie, want je dekt de bedrijfsrisico’s die ermee gepaard gaan beter af.”

Sinds 2018 is Steven niet enkel professor aan UAntwerpen, maar ook decaan van de Antwerp Management School.

Steven: “Ik denk dat we in Antwerpen een unieke samenwerking hebben tussen de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie en de management school. Daardoor kunnen we toponderzoek afleveren aan de maatschappij en bieden we heel goed onderwijs aan. Voor mij staat impact realiseren op de maatschappij centraal. Onze rol is om positieve veranderen te creëren. Wij vormen met AMS en UAntwerpen de leiders van de toekomst. Ik vind dat een hele mooie opdracht om voor te mogen werken.”

Steven De Haes vindt dat UAntwerpen en AMS mee verantwoordelijk zijn om van een duurzame maatschappij een feit te maken.

Steven: “Organisaties moeten op de lange termijn een evenwicht vinden tussen de economische belangen, de belangen van het personeel, van de omgeving en van het klimaat. Zo bouw je duurzame organisaties. Uiteraard is het klimaatdebat daar een belangrijke, actuele factor in. Ik vind dat we als AMS en UAntwerpen niet de beste leiders van de wereld moeten proberen opleiden, maar wel voor de wereld. Voor een positieve en duurzame maatschappij.”

 Beluister de volledige podcast via Spotify, Apple Podcasts, DS Podcast-app, YouTube of SoundCloud:
Hide comments

Leave a Reply