Over ons

Bladspiegel laat je meekijken achter de schermen van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Je vindt hier het laatste nieuws op het gebied van onderzoek, diepte-interviews met academici en alumni en heldere opinies over onze kernthema’s: taal, geschiedenis, filosofie, film en theater. Van rappende bots tot filosofische podcasts, je leert ze hier voor het eerst kennen.

Zelf een idee voor een artikel? Zin om bij de redactie te komen? Geef ons een seintje!

Blijf op de hoogte van de laatste blogs

Redactie

LISA HILTE

Ik ben linguïst en werk als lesgever en onderzoeker aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte. In mijn research zoek ik naar sociale patronen in online taalgebruik, en als lesgever houd ik me bezig met meer computationele toepassingen binnen de humanities. Maar als reporter voor Bladspiegel is “the sky the limit” qua onderwerp: ik trek graag op pad om met iedereen van de faculteit uit welke discipline ook, een praatje te slaan!

MICHELLE COENEN

Over een onderzoek lees je vaak pas iets in de media als het afgerond is, een heldere conclusie heeft en netjes ingepakt van de band rolt. Als communicatiemedewerker bij de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte vind ik het belangrijk om ook het proces en de gepassioneerde mensen áchter de feiten te leren kennen. Want dat is het mooie aan onderzoek. Het is een voortdurende ontdekkingsreis: eerder kronkelend en zoekend dan rechtlijnig en resoluut.

TINE VAN DEN POEL DE CLIPPELEIRE

Via Bladspiegel worden meegesleept in het enthousiasme van wetenschappers voor hun onderzoek is een van de leukste aspecten van mijn job als communicatiemedewerker. Terwijl mijn vroegere studiegebied taal- en letterkunde me net door de herkenbare onderwerpen prikkelt, weten de andere domeinen te intrigeren door hun – voor mij – exotische allure. Maar als ik eerlijk ben, is een artikel voor Bladspiegel vooral het ideale excuus om collega’s beter te leren kennen bij een lekkere kop koffie.