Wiskunde

Je kiest in eerste instantie voor wiskunde omdat je gefascineerd bent door de schoonheid en de mogelijkheden ervan. Tijdens je opleiding zal die fascinatie evolueren tot pure liefde. Als je iets niet snapt, zal je daar je tanden inzetten en het niet meer loslaten tot je het plots ziet. En op dát moment komt die verliefdheid, en dat gevoel van trots omdat je zelf een wiskundig draakje getemd hebt.

Ontdek de opleiding

Video afspelen

Heb je vragen? Chat met een expert van de opleiding.

chat loading...

FAQ

Nu ken je wiskunde enkel uit het middelbaar: voornamelijk rekentechnieken, die je vooral gebruikt in andere wetenschappelijke vakken (zoals fysica en chemie), maar ook een aantal redeneertechnieken (problem-solving & kleine bewijsjes. Maar er is meer, véél meer, en dat zal van in het begin duidelijk worden. Kijk even naar het filmpje over de opleiding en er zal je veel duidelijk worden.

Neen, een voorkennis vanaf 6 uur wiskunde kan volstaan. Eigenlijk leer je alles opnieuw, dus je mist in zekere zin geen enkel onderwerp. Alleen is het tempo wel vrij hoog, dus vooral je zelfwerkzaamheid en discipline om bij te benen zal worden aangesproken. 

Als je de bachelorbrochure wiskunde download, komt er ook een boekje bij ‘Waar werken wiskundigen?’ met getuigenissen van onze oud-studenten.

Los van een aantal beroepen die uiteraard een diploma wiskunde vergen (leraar, onderzoeker) kom je eigenlijk terecht in de vijver waarin de meeste bedrijven en overheidsinstellingen vissen naar mensen die wetenschappelijk en analytisch geschoold zijn. Je hebt vooral kritisch leren denken, en een probleem leren ontrafelen in deelproblemen: dat is een ongelooflijk krachtige competentie die bijzonder gegeerd is. 

Enkele van onze huidige studenten geven je een fascinerende rondleiding bij wiskunde aan UAntwerpen

Video afspelen
Video afspelen

Benieuwd waarmee jouw toekomstige docenten bezig zijn? In dit voorbeeld wordt onderzoek vertaald naar het brede publiek

Ontdek de campus

Ontdek UAntwerpen