Meertalige professionele communicatie

Communiceer je vlot in meerdere talen, ben je gepassioneerd door communicatie en durf je bovendien buiten de lijnen te kleuren? De master meertalige professionele communicatie (MPC) bestaat uit twee grote componenten: bedrijfscommunicatie en management. 

Je ontwikkelt communicatieve én bedrijfskundige vaardigheden op een hoog niveau, met aandacht voor theorie en praktijk. De ideale combinatie om als een echte professional te communiceren.

Video afspelen

Eind oktober gaan we met alle MPC’ers op communicatiedriedaagse midden in de bossen van de Hoge Rielen. Drie dagen lang krijgen de studenten praktijkcasussen en workshops voorgeschoteld, rond verschillende thema’s zoals direct marketing, woordvoerderschap, crisiscommunicatie en duurzaam ondernemen. Daarnaast is er ook ruimte voor creativiteit en teambuilding. Een niet te missen event, met andere woorden!

Met de volgende diploma’s mag je rechtstreeks in de master starten:

  • academische bachelor in de toegepaste taalkunde
  • academische bachelor in de taal- en letterkunde
  • academische bachelor in de toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde of economisch beleid
  • academische bachelor in de sociaal-economische wetenschappen
  • academische bachelor handelsingenieur (in de beleidsinformatica)
  • academische bachelor in Business Administration
  • master in het vertalen
  • master in het tolken

Heb je een andere academische bachelor of master op zak? Dan neem je eerst het voorbereidingsprogramma van 30 studiepunten op. Aangezien je in de praktijk veel vrijstellingen krijgt in dat voorbereidingsprogramma, kan je dat meestal combineren met de master. Wil je je persoonlijke traject in kaart brengen, maak dan een afspraak met de studietrajectbegeleider via de helpdesk van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.

Alle informatie over het schakelprogramma vind je op onze website.

Je kan het schakel- en masterprogramma spreiden over verschillende academiejaren, maar we bieden geen avondonderwijs aan. Voor de samenstelling van je programma maak je een afspraak met de studietrajectbegeleider via de helpdesk van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.

Zeker, maar hou er rekening mee dat je dan een deeltijds programma volgt, verspreid over drie semesters. Je kan ook nog tot twaalf maanden na je opleiding stage lopen in het buitenland met Erasmus+. Wil je graag je mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op via mpc@uantwerpen.be.

Bij MPC is een stage niet verplicht, maar we zijn er zeker van dat een vrijwillige stage een groot pluspunt op je cv is. Daarom sommen we graag de drie mogelijke stageperiodes voor je op:

  • een snuffelstage van twee weken tussen de eerste examenperiode in januari en het tweede semester
  • een dag stage per week in het tweede semester, op je collegevrije dag
  • een langere stage tijdens de zomermaanden of in het buitenland tot 12 maanden na het moment waarop je afstudeert

Meer weten?

Heb je een vraag over inschrijven, op kot gaan, je studie financieren…? Stel ze aan onze algemene diensten!

Verken de campus