Geneeskunde

Droom je ervan om arts te worden? Van bij de start krijg je les van topdeskundigen, die hun praktijkervaring meebrengen naar de les. Zelf krijg je, naast een grote dosis kennis, ook heel wat praktijkervaring mee.

Gedurende de basisopleiding onderga je een ware metamorfose van student tot arts. Nadien liggen alle mogelijkheden voor jou open, van huisarts tot ziekenhuisspecialist of wetenschappelijk onderzoeker.

Ontdek de opleiding

Video afspelen

Alles over de toelatingsproef

Video afspelen

Alles over de vervolgopleiding

Video afspelen

Studenten tonen je de opleiding geneeskunde aan UAntwerpen

Over het curriculum

Video afspelen

Marloes vertelt hoe het is om als Nederlandse in Antwerpen geneeskunde te studeren

Bekijk een proefles communicatietraining artsen in opleiding, door prof. dr. Katrien Bombeke

Video afspelen
Video afspelen

Internationalisation @ UAntwerpen

Video afspelen

FAQ

De praktijklessen worden georganiseerd in steeds dezelfde praktijkgroep. Daar waar de afstandsregels niet gegarandeerd kunnen worden, zal er extra beschermmateriaal gebruikt worden. De praktijklessen zullen bestaan uit een voorbereiding die van thuis uit of online zal gebeuren en de praktijkles op de campus waar de vaardigheden ingeoefend kunnen worden.

Er zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van blended leren waarbij er een combinatie is tussen online lessen met responsiecolleges en lessen op de campus.

Volgend academiejaar stappen we af van de eenzijdige online modus en wordt de volledige campus terug actief gebruikt. In academiejaar 2020-2021 hebben alle studenten maximaal les op de campus en wordt dit aangevuld met afstandsonderwijs en online onderwijs.

Meer weten?

Verken de campus