Een blik binnenin: de Stadscampus

Benieuwd waar je lessen zullen doorgaan? Kijk naar de logo’s van de faculteiten:

Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie

Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Faculteit Rechten

Faculteit Sociale Wetenschappen

Faculteit Ontwerpwetenschappen

Hof van Liere

De historische tuin van het Hof van Liere vormt het kloppend hart van de Stadscampus. Tijdens zonnige dagen brengen onze studenten hier hun middagpauze door. Het binnenplein bevindt zich tussen de bibliotheek en de gebouwen A, B en D.

In de aula’s van gebouw B kunnen zo’n 100 studenten binnen. De ramen bieden uitzicht op het Hof van Liere.

Op de zolder van het A-blok bevinden vind je enkele klaslokalen. Hier gaan de taalvakken door. Op de foto staan de tafels en stoelen in een ‘corona mondeling examen’-opstelling. Doorgaans staan de tafels en stoelen in een U-vorm, voor optimale interactie tijdens de les.

Bibliotheek Stadscampus

Naast het Hof van Liere bevindt zich de bibliotheek humane en sociale wetenschappen, ontwerpwetenschappen en de leeszaal Bijzondere Collecties.

Gebouw S.K

 

In gebouw K – op 1 minuut wandelen van het Hof van Liere – bevindt zich de grootste aula van Antwerpen: de Aula Rector Dhanis.

Hoe een les in deze aula eraan toegaat? Bekijk een hoorcollege ‘Inleiding tot de economie’ op YouTube.

Gebouw S.R

   

Het pleitlokaal is het oefenlabo van de opleiding Rechten. Dit lokaal wordt gebruikt om in kleine groepjes aan de slag te gaan met juridische vaardigheden, zoals het uitvoeren van pleitoefeningen. 

Het Brantijser

   

In dit vernieuwde historische gebouw, waar vroeger de Antwerp Management School zat, gaan op de eerste en tweede verdieping vooral lessen taal- en letterkunde en geschiedenis door. Op het gelijkvloers kan je in de foyer tussen de lessen door een lekkere koffie komen drinken.

Kom tot rust in de tuin van Het Brantijser: een oase van rust.

Meerminne

In Meerminne vind je een grote aula (zie foto), verschillende kleine aula’s en een studielandschap. Op de eerste verdieping vind je de kantoren van de professoren sociologie, communicatiewetenschappen en politieke wetenschappen.