Verslag van een studiereis

Luister naar Selina

Tekst: Selina Van Laethem
Referentie: Universiteitsarchief, 12232

Wat beleef je allemaal op een studiereis naar Engeland in 1961? 

Net zoals vandaag was het niet ongewoon om als student van het hoger onderwijs op studiereis te gaan. Hierbij was Londen in de jaren 1960 erg populair als bestemming. Het was de professor Engels, Emile Van Langendonck, die alles regelde dankzij zijn Engelse contacten en zijn goede relaties met de bedrijfswereld.  

Dit stageverslag werd geschreven door Jan Huybrechts, een student aan de Rijkshandelshogeschool in Antwerpen. Hij vertelt over zijn stages, maar we komen vooral veel te weten over zijn ervaring met het dagelijkse leven in Engeland. Hoe hij zijn vrije tijd invult en wat hij allemaal heeft bezocht en beleefd. De recreatieve activiteiten, toeristenattracties en het uitgaansleven.  

Oud-leerling Willy Dierckx zei hierover in het boek 150 jaar RUCA: ‘De studenten moesten ginder alleen routinewerk verrichten. Het werk stelde niet veel voor, enkele uurtjes tijdens de voormiddag. Daarna hadden we vrijaf, zodat we de stad konden verkennen en de musea konden bezoeken. Het was een rijke ervaring, zeker voor studenten van buiten de stad.’