Koning Boudewijn

Rectorsmuts
Muts van rector Jean Van Houtte.

Bij de viering van het vijfentwintigjarig bestaan van de UFSIA en het RUCA op 11 mei 1990 ontving Zijne Majesteit Koning Boudewijn van rectoren Walter Decleir en Jean Van Houtte (foto) het eredoctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen.

Koning Boudewijn ontving het diploma van doctor honoris causa in de Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen niet alleen voor zijn uitzonderlijke verdiensten als staatshoofd, maar ook voor de onafgebroken interesse en zorg die hij aan de dag heeft gelegd voor het lot van de kansarmen en de minder bedeelden in België.

Laudatio

Zoals gebruikelijk is bij doctoraten en eredoctoraten, wordt de verkregen titel extra luister gegeven via een laudatio, een lofrede.

Eredoctoraten 1990

In 1990 werden naast het eredoctoraat van Koning Boudewijn nog vier andere eredoctoraten uitgereikt: aan Jacques Delors, voorzitter van de Europese Unie; aan de Hongaarse auteur György Konrád; aan prof. dr. Jozef Lauweryns (KULeuven) voor zijn onderzoek op het vlak van histologie en histopathologie van de long; en aan Klaus von Klitzing, directeur bij het Max Planck Institut für Festkörperforschung en Nobelprijswinnaar Natuurkunde (1985) voor de ontdekking van het Quantum Hall effect.

Een overzicht van alle eredoctoraten is te vinden op de website van de Universiteit Antwerpen.

Herinneringen

Wie was er bij de uitreiking van de eredoctoraten aanwezig en kan ons iets vertellen over de plechtigheid, de sfeer en het protocol?

Foto’s: © Belga; Universiteit Antwerpen – Bernd Hendrickx

Verberg reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.