Organisatie en management

Je hebt een bacheloropleiding achter de rug? En je wil doorgroeien naar een leidinggevende functie of je eigen bedrijf opstarten? Dan biedt deze masteropleiding je een concurrentieel voordeel! 

Tijdens deze masteropleiding combineer je een grondige kennis in de functionele basisdomeinen van het (bedrijfs)management met een meer gevorderde kennis in de bedrijfskunde.

Ontdek de opleiding

Video afspelen

Bekijk een proefles Algemene economie, door prof. Jan Bouckaert

Video afspelen

FAQ

Sommige studenten mogen rechtstreeks starten aan de masteropleiding organisatie en management. Andere studenten moeten eerst een voorbereidings- of schakelprogramma volgen.

Je vindt de toelatingsvoorwaarden op onze website en in onze brochure .

We bieden je de mogelijkheid om deel te nemen aan een internationale summer school. Deze ervaring telt mee voor 3 of 6 studiepunten binnen je programma.

Ontdek bijvoorbeeld in Washington alles over ‘The American Business Environment’ of neem in India deel aan een consulting project.

Alle mogelijkheden en meer informatie vind je op onze website.

In de master organisatie en management is de link met de praktijk nooit veraf. In meerdere opleidingsonderdelen komen geregeld gastsprekers langs en worden praktische competenties gestimuleerd door groepswerken, business games of uitdagende cases.

Daarnaast biedt de masterproef een unieke praktijkervaring in een academische opleiding. Een reëel beleidsprobleem van een organisatie ligt aan de basis van de praktijkgerichte masterproef. In duo ga je aan de slag met de probleemanalyse en zorg je voor concrete aanbevelingen naar de organisatie toe.

Meer weten over de praktijkgerichte masterproef? Lees pagina 16 van onze brochure.

Ben je niet zeker over je wiskundevaardigheden? Geen paniek! Er zijn genoeg mogelijkheden om je wiskundekennis te testen en bij te schaven alvorens je start met het schakelprogramma. Denk aan een online zelfstudiepakket en een gratis voorbereidende cursus wiskunde op de campus.

Je vindt alle informatie op onze website.

De master organisatie en management is in eerste instantie een dagopleiding. Er is geen specifiek werkstudententraject voorzien.

Om de combinatie te vergemakkelijken kan je de studielast spreiden over meerdere academiejaren. Je neemt dan minder dan 60 studiepunten per academiejaar op in je studieprogramma. De opleidingsverantwoordelijke kan je helpen om je studietraject op te stellen.

Binnen de universiteit hebben we tevens het statuut van werkstudent. Zo weet de faculteit dat je werk en studie combineert en kan de faculteit bij bepaalde vakken faciliteiten voorzien zoals een gunstige groepsindeling of extra studiemateriaal. Meer informatie omtrent dit statuut krijg je bij het Centrum voor Werken en Studeren.  

Je komt in aanmerking voor diverse jobs in tal van sectoren. Afgestudeerden hebben onder andere volgende functies in organisaties: consultant, sales manager, financial controller, management trainee, accountant, …

Uiteraard bepalen jouw specialisatie, je interesse en je eerdere studie mee voor welke jobs je in aanmerking komt. Hoe dan ook ben je met een diploma master organisatie en management een uiterst gegeerde academicus op de arbeidsmarkt.

Wil je meer voorbeelden van jobs horen? Bekijk dan zeker de online infosessie op deze pagina.

Ja. Je kan vrijstellingen bekomen voor bepaalde opleidingsonderdelen van het schakel- en voorbereidingsprogramma en van de masteropleiding.

Er zijn wel enkele voorwaarden:

      • Je kan enkel vrijstellingen krijgen op basis van academische opleidingsonderdelen die je eerder succesvol aflegde. Je kan dus geen vrijstellingen bekomen met vakken die je volgde tijdens een professionele bacheloropleiding.
      • In de masteropleiding kunnen enkel vrijstellingen verkregen worden als je een gelijkwaardig opleidingsonderdeel uit een masteropleiding succesvol aflegde.

Je kan vrijstellingen aanvragen via dit formulier.

Meer weten?

Ontdek de opleiding organisatie en management “behind the scenes” in deze 4 Instagramposts: